Ομάδα Skyros

Επικεφαλής Προγράμματος

Κωνσταντίνα Σκαναβή

Καθηγήτρια Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Υποστηρίζει ένθερμα όλους όσους η φωνή τους ακούγεται λιγότερο στα περιβαλλοντικά θέματα.

Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σκύρου

Με τις δράσεις του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολυβραβευμένο λιμάνι, το Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου.

Senior Researchers

Βάσω Πετρενίτη

Περιβαλλοντολόγος

Η Βάσω Πετρενίτη είναι Περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Αριστέα Κουνάνη

Υποψήφια Διδάκτορας

Η Αριστέα Κουνάνη είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα "Γεωργία και Περιβάλλον".

Βαλεντίνα Πλάκα

Υποψήφια Διδάκτορας

Η Βαλεντίνα Πλάκα είναι Περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση Βιοποικιλότητας.

Μαρία K. Σελεβέντη

Υποψήφια Διδάκτορας

Η Μαρία Κ. Σελεβέντη είναι Φυσικός και Δημοσιογράφος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσική Περιβάλλοντος και στην Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος.

Χρυσούλα Σάρδη

Υποψήφια Διδάκτορας

Η Χρυσούλα Σάρδη είναι Περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διαχείριση Λιμένων.

Researchers με Πιστοποίηση Περιβαλλοντικού Εκπαιδευτή

Λευτέρης Καραβιτάκης

Περιβαλλοντολόγος

Μιχάλης Καραμπέρης

Περιβαλλοντολόγος, Μεταπτυχιακός φοιτητής

"Outdoor Environmental and Sustainability Education" (University of Edinburgh)

Ευαγγελία Τσαγάκη-Ρεκλείτου

Πτυχιούχος Επιστημών της Θάλασσας, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

"Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση" (ΕΚΠΑ)

Στεφανία Πολλάκη

Περιβαλλοντολόγος

Κορίνα Μπερτόλη

Περιβαλλοντολόγος

MSc Ποιότητα Υδάτων και Περιβαλλοντική Τεχνολογία (ΕΜΠ)

Ηλίας Ναστούλας

Περιβαλλοντολόγος, Μεταπτυχιακός φοιτητής

"Environment and Sustainable Development" (UCL)

Γεώργιος Ιωάννης Χαν

Πτυχιούχος Επιστημών της Θάλασσας

Γιασεμή Φράγκου

Περιβαλλοντολόγος, MSc

MSc Technological Systems Management (Stony Brook University)

Πέτρος Κυριακόπουλος

Περιβαλλοντολόγος, Μεταπτυχιακός φοιτητής

"Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" (ΕΚΠΑ)

Θανάσης Κουκούλης

Περιβαλλοντολόγος

Αδαμαντίνη Μπαρμπακωνσταντή

Περιβαλλοντολόγος, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

"Leisure, Tourism and Environment" (Wageningen University & Research)

Δέσποινα Δημητριάδου

Περιβαλλοντολόγος

Γεωργία Κορέση

Περιβαλλοντολόγος

Ειρήνη Μορίκη

Περιβαλλοντολόγος

Χαρίκλεια Ουρσουζίδου

Περιβαλλοντολόγος

Χρυσούλα Σάρδη

Περιβαλλοντολόγος, MSc

MSc Οργάνωση και Διαχείριση Λιμένων (ΕΜΠ)

Γιώργος Μαρίπας – Πολυμέρης

Περιβαλλοντολόγος

Ναυσικά Βασδέκη

Περιβαλλοντολόγος

Junior Researchers με Πιστοποίηση Περιβαλλοντικού Εκπαιδευτή

Χρήστος Ανδριόπουλος

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Μαρία-Ιωάννα Μιχαήλ

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Κωνταντίνος Τσαμόπουλος

Επιστήμες της Θάλασσας

Μιχάλης Γανιάρης

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Φαίη Ζουριδάκη

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Βαλάντης Βιτάλης

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Κωνσταντίνα-Χριστίνα Βρατσάνου

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Μαρία Μποτζώρη

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Ευφροσύνη Καλογήρου

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Ασπασία Γενιτσαρίδη

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Λάμπρος Τοπάλτσης

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Νικόλαος Κωστούρος

Περιβαλλοντικές Επιστήμες

Συνεργάτες

Κωνσταντίνος Μπέκας

Φωτογράφος

Καλλιόπη Μαρίνη

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ

MSc Social Psychology (University of Surrey) Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου (σε αναστολή)

Παρασκευή Θεοδώρου

Πληροφορικός, MA, MSc

MA in Special Education, Msc in Digital Systems and Telecommunications

Μαριάννα Δούκα

Χημικός, MSc

MSc Advanced Studies in the Human Ecology Programme (Vrije Universiteit Brussel)

Δημήτρης Σουλιώτης

Φυσικός, MA, MSc, Πρόεδρος του ΙΝΠΛΑΝΕΤ

https://in-planet.webs.com/

Γιάννης Ακριτίδης

Φιλόλογος, MSc, Αντιπρόεδρος του ΙΝΠΛΑΝΕΤ

https://in-planet.webs.com/

Γιώργος Αντωνόπουλος

Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc

MSc Environmental Sciences (Παν. Αιγαίου)

Βαγγέλης Μαργαρίτης

Graphic designer

Ο Κυριάκος Αντωνόπουλος είναι Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου. Με τις δράσεις του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολυβραβευμένο λιμάνι, το  λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου. Το εν λόγω λιμάνι έχει πιστοποιηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως το «Μπλε Λιμάνι με την Πράσινη Απόχρωση», ενώ τον Μάιο του 2018, το τουριστικό του καταφύγιο απέκτησε γαλάζια σημαία. Έχει συγγραφικό-ερευνητικό έργο με παρουσίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, σε περιοδικά, καθώς επίσης έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σχετικά με την Περιβαλλοντική Αριστεία σε λιμάνια. Έχει επενδύσει σε καινοτόμες συνεργασίες με ακαδημαϊκούς φορείς, όπως στη «χρυσή» αυτή σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η Κωνσταντίνα Σκαναβή είναι Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης στο τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πριν, διετέλεσε Διευθύντρια του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου υπηρέτησε ως Καθηγήτρια του τμήματος Περιβάλλοντος τα τελευταία 18 χρόνια. Από το 1988-2000, ήταν Καθηγήτρια στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες, όπου εργάστηκε για 12 χρόνια στα πεδία της Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Περιβαλλοντικής Υγείας. Έχει σχεδιάσει και προσφέρει πανεπιστημιακά μαθήματα στα πεδία της Περιβαλλοντικής Υγείας, Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα. Η Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σκαναβή είναι συγγραφέας πολλαπλών άρθρων, κεφαλαίων και βιβλίων σε διεθνές επίπεδο και έχει δώσει ομιλίες σε πολλές διαφορετικές χώρες. Μέσα στα άμεσα ερευνητικά ενδιαφέροντά της είναι η προώθηση Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Συμπεριφοράς και αγωγής υγείας και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των σχετικών αποφάσεων στα θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας. Απώτερος σκοπός της είναι η υποστήριξη όλων αυτών που δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς στη διαχείριση των θεμάτων περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας.

Η Αριστέα Κουνάνη είναι Υποψήφια Διδάκτορας και ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα της "Γεωργίας και Περιβάλλον" και πτυχίο  Τ. Γεωπονίας. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι κυρίως στον τομέα της Κλιματικής Αλλαγής, της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας της Κλιματικής Αλλαγής και της Εκπαίδευσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αυτή τη χρονική περίοδο διεξάγει έρευνες σχετικά με  το θέμα των περιβαλλοντικών-κλιματικών προσφύγων, για την εκπαίδευση για βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή. Είναι ενεργό μέλος της πολυβραβευμένης για τις περιβαλλοντικές της δράσης ομάδας, ΣΚΥΡΟΣ 2018 από το πρώτο έτος της δημιουργίας της.

Η Βαλεντίνα Πλάκα είναι Περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση Βιοποικιλότητας. Από το 2016 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ και ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Παν. Αιγαίου. Έχει συγγραφικό ερευνητικό έργο με παρουσίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, σε περιοδικά και κεφάλαια βιβλίων, αλλά και σε δημοσιογραφικά άρθρα, καθώς συγγράφει για θέματα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στον τύπο. Από τα άμεσα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών πακέτων σε παιδιά με εργαλείο τους ελληνικούς λιμένες, η εκπαίδευση περιβαλλοντικών εκπαιδευτών και η προώθηση του αειφόρου τουρισμού. Στόχος της η εκπαίδευση και ο προσανατολισμός ατόμων προς μια νέα στάση ζωής ενεργών πολιτών στη λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων.

Η Θεοδώρου Παρασκευή είναι καθηγήτρια Πληροφορικής (ΠΕ19) και Μουσικής (ΠΕ16) στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη της Ειδικής Αγωγής (MA in Special Education) και στα Ψηφιακά Συστήματα και τις Τηλεπικοινωνίες (Msc in Digital Systems and Telecommunications). Είναι Υποψήφια Διδάκτορας και ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Παν. Αιγαίου. Επιπλέον, έχει συγγραφικό ερευνητικό έργο με παρουσίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, σε περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και άλλου είδους προγράμματα. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά projects που αφορούν τη χρήση της Πληροφορικής, της Μουσικής, την Ειδική Αγωγή και το συνδυασμό τους. Νέες ερευνητικές δραστηριότητες αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση και επικοινωνία.

Η Μαρία Κ. Σελεβέντη είναι Φυσικός και Δημοσιογράφος, Υποψήφια Διδάκτορας και ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη «Φυσική Περιβάλλοντος» (ΕΚΠΑ) και στην «Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος» (ΕΑΠ), με εξειδίκευση στην Ατμοσφαιρική Ρύπανση και την Ποιότητα Αέρα. Παράλληλα, έχει πιστοποίηση σε θέματα Ειδικής Αγωγής: Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία, από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ). Διαθέτει δημοσιογραφική εμπειρία σε site πάνω σε θέματα περιβάλλοντος. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά projects που αφορούν στην ποιότητα αέρα, στην εκτίμηση της ανθρώπινης ατομικής έκθεσης σε σωματιδιακή ύλη και αέριους ρύπους και την συσχέτισή της με επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Έχει συγγραφικό ερευνητικό έργο με παρουσία σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά. Στόχος της είναι η αποτελεσματική μετάδοση της περιβαλλοντικής πληροφορίας στους πολίτες, για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικά υπεύθυνης συνείδησης και συμπεριφοράς, μέσω προγραμμάτων ειδικά σχεδιασμένων για τα ΜΜΕ και τα Social Media.

Η Βάσω Πετρενίτη είναι Περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Από το 2000 είναι ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Παν. Αιγαίου. Επί σειρά ετών ήταν διδάσκουσα βάσει Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα αντικείμενα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας. Έχει συγγραφικό ερευνητικό έργο με παρουσίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, σε περιοδικά και κεφάλαια βιβλίων. Από τα άμεσα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι οι παράγοντες που συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και η εκπαίδευση περιβαλλοντικών εκπαιδευτών.

Η Χρυσούλα Ν. Σάρδη είναι Περιβαλλοντολόγος, της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, στο Δ.Π.Μ.Σ.: ‘’Επιστήμη και Τεχνολογία των Υδατικών Πόρων’’ με κατεύθυνση "Οργάνωση και Διαχείριση Λιμένων". Σήμερα είναι Υπ. Διδάκτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το ερευνητικό της αντικείμενο εστιάζεται στην "Επικοινωνία της επικινδυνότητας των περιβαλλοντικών ζητημάτων σε θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας σε πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια, χερσαίες διαβάσεις)". Στο βιογραφικό της διαθέτει επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις εργασιών σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια. Παράλληλα, υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής πανελλήνιων επιστημονικών συνεδρίων και στηρίζει διοικητικά και γραμματειακά την πρώτη Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών στην Ελλάδα από το 2016- έτος ίδρυσής της έως σήμερα. Έχει διακριθεί στα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 και έχει λάβει εύφυμο μνεία στα βραβεία Αριστείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκλεγμένη για 4 συνεχόμενα έτη. Είναι εκλεγμένη Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας.

TOP