Ο Κυριάκος Αντωνόπουλος είναι Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου. Με τις δράσεις του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολυβραβευμένο λιμάνι, το λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου. Το εν λόγω λιμάνι έχει πιστοποιηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως το «Μπλε Λιμάνι με την Πράσινη Απόχρωση», ενώ τον Μάιο του 2018, το τουριστικό του καταφύγιο απέκτησε γαλάζια σημαία. Έχει συγγραφικό-ερευνητικό έργο με παρουσίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, σε περιοδικά, καθώς επίσης έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σχετικά με την Περιβαλλοντική Αριστεία σε λιμάνια. Έχει επενδύσει σε καινοτόμες συνεργασίες με ακαδημαϊκούς φορείς, όπως στη «χρυσή» αυτή σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Η Αριστέα Κουνάνη είναι Υποψήφια Διδάκτορας και ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα της "Γεωργίας και Περιβάλλον" και πτυχίο Τ. Γεωπονίας. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι κυρίως στον τομέα της Κλιματικής Αλλαγής, της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας της Κλιματικής Αλλαγής και της Εκπαίδευσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αυτή τη χρονική περίοδο διεξάγει έρευνες σχετικά με το θέμα των περιβαλλοντικών-κλιματικών προσφύγων, για την εκπαίδευση για βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή. Είναι ενεργό μέλος της πολυβραβευμένης για τις περιβαλλοντικές της δράσης ομάδας, ΣΚΥΡΟΣ 2018 από το πρώτο έτος της δημιουργίας της.
Η Βαλεντίνα Πλάκα είναι Περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση Βιοποικιλότητας. Από το 2016 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ και ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Παν. Αιγαίου. Έχει συγγραφικό ερευνητικό έργο με παρουσίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, σε περιοδικά και κεφάλαια βιβλίων, αλλά και σε δημοσιογραφικά άρθρα, καθώς συγγράφει για θέματα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στον τύπο. Από τα άμεσα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών πακέτων σε παιδιά με εργαλείο τους ελληνικούς λιμένες, η εκπαίδευση περιβαλλοντικών εκπαιδευτών και η προώθηση του αειφόρου τουρισμού. Στόχος της η εκπαίδευση και ο προσανατολισμός ατόμων προς μια νέα στάση ζωής ενεργών πολιτών στη λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων.
Η Θεοδώρου Παρασκευή είναι καθηγήτρια Πληροφορικής (ΠΕ19) και Μουσικής (ΠΕ16) στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη της Ειδικής Αγωγής (MA in Special Education) και στα Ψηφιακά Συστήματα και τις Τηλεπικοινωνίες (Msc in Digital Systems and Telecommunications). Είναι Υποψήφια Διδάκτορας και ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Παν. Αιγαίου. Επιπλέον, έχει συγγραφικό ερευνητικό έργο με παρουσίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, σε περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και άλλου είδους προγράμματα. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά projects που αφορούν τη χρήση της Πληροφορικής, της Μουσικής, την Ειδική Αγωγή και το συνδυασμό τους. Νέες ερευνητικές δραστηριότητες αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση και επικοινωνία.
Η Μαρία Κ. Σελεβέντη είναι Φυσικός και Δημοσιογράφος, Υποψήφια Διδάκτορας και ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη «Φυσική Περιβάλλοντος» (ΕΚΠΑ) και στην «Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος» (ΕΑΠ), με εξειδίκευση στην Ατμοσφαιρική Ρύπανση και την Ποιότητα Αέρα. Παράλληλα, έχει πιστοποίηση σε θέματα Ειδικής Αγωγής: Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία, από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ). Διαθέτει δημοσιογραφική εμπειρία σε site πάνω σε θέματα περιβάλλοντος. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά projects που αφορούν στην ποιότητα αέρα, στην εκτίμηση της ανθρώπινης ατομικής έκθεσης σε σωματιδιακή ύλη και αέριους ρύπους και την συσχέτισή της με επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Έχει συγγραφικό ερευνητικό έργο με παρουσία σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά. Στόχος της είναι η αποτελεσματική μετάδοση της περιβαλλοντικής πληροφορίας στους πολίτες, για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικά υπεύθυνης συνείδησης και συμπεριφοράς, μέσω προγραμμάτων ειδικά σχεδιασμένων για τα ΜΜΕ και τα Social Media.
Η Βάσω Πετρενίτη είναι Περιβαλλοντολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Από το 2000 είναι ερευνήτρια του ΕΠΕΑΕ του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Παν. Αιγαίου. Επί σειρά ετών ήταν διδάσκουσα βάσει Π.Δ. 407/80 στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα αντικείμενα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας. Έχει συγγραφικό ερευνητικό έργο με παρουσίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, σε περιοδικά και κεφάλαια βιβλίων. Από τα άμεσα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι οι παράγοντες που συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και η εκπαίδευση περιβαλλοντικών εκπαιδευτών.
Η Χρυσούλα Ν. Σάρδη είναι Περιβαλλοντολόγος, της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, στο Δ.Π.Μ.Σ.: ‘’Επιστήμη και Τεχνολογία των Υδατικών Πόρων’’ με κατεύθυνση "Οργάνωση και Διαχείριση Λιμένων". Σήμερα είναι Υπ. Διδάκτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το ερευνητικό της αντικείμενο εστιάζεται στην "Επικοινωνία της επικινδυνότητας των περιβαλλοντικών ζητημάτων σε θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας σε πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια, χερσαίες διαβάσεις)". Στο βιογραφικό της διαθέτει επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις εργασιών σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια. Παράλληλα, υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής πανελλήνιων επιστημονικών συνεδρίων και στηρίζει διοικητικά και γραμματειακά την πρώτη Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών στην Ελλάδα από το 2016- έτος ίδρυσής της έως σήμερα. Έχει διακριθεί στα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016 και έχει λάβει εύφυμο μνεία στα βραβεία Αριστείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκλεγμένη για 4 συνεχόμενα έτη. Είναι εκλεγμένη Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας.